Loopbaanbegeleiding

Ik ben 52 en ik weet nog steeds niet wat ik wil worden…

Dit bericht stond een paar weken voor de zomervakantie in mijn mailbox! Een week later ontmoette ik deze sprankelende dame die niet alleen door veel werkervaring maar ook door het volgen van opleidingen en trainingen zichzelf voortdurend heeft ontwikkeld.

‘Ik zie mensen om mij heen die werken vanuit hun passie en bevlogenheid. Ik zou weleens willen weten wat mijn passie is’ zo luidt haar toelichting in de mail. De afgelopen weken zijn we daarmee aan de slag gegaan aan de hand van de SIMA®-MotivatieAnalyse. De eerste stap was het beschrijven van de activiteiten vanaf haar jeugd tot nu die haar veel voldoening hebben gegeven.

Van deze stap heeft ze enorm genoten. Heerlijk om te schrijven over wat mij zoal motiveerde in plaats van ‘wat lukt je niet of waar loop je tegenaan verhalen’ zo was haar reactie. Aan de hand van de door haar beschreven activiteiten en de gesprekken die we hebben gevoerd heb ik haar motivatiepatroon in kaart gebracht. Met als resultaat een Persoonlijk MotivatieKompas® waarin beschreven staat wat haar voldoening geeft en wat haar drijfveren en gemotiveerde vaardigheden zijn. Ook laat het zien onder welke omstandigheden ze optimaal functioneert en welke rol ze daarbij van nature inneemt. Bij het lezen van deze blauwdruk van haarzelf was ze zichtbaar geraakt! Ik vind het elke keer weer bijzonder al ik zie wat dit traject met mensen doet!

Momenteel geniet ze van een vakantie in warmere sferen. Het rapport ging mee de koffer in (dan kan ik het nog eens op mijn gemak doorlezen..). Over een paar weken zien we elkaar weer voor een vervolg. Dan gaan we kijken hoe haar MotivatieKompas® zich verhoudt tot haar huidige functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *