Werkstress

Het is je vast niet ontgaan; het is de week van de werkstress. Op allerlei manieren wordt aandacht gevraagd voor dit thema. Artikelen, ervaringsverhalen, stress-spreekuur en een gratis stress-test om te kijken of je in de gevarenzone zit. En terecht want werkstress en burn-out moet je serieus nemen. We hebben nu eenmaal de neiging om stress te negeren. Signalen als slapeloosheid, prikkelbaarheid, lichamelijke klachten en je werk niet los kunnen laten, wuiven we weg. Collega’s om je heen houden het toch ook vol? En over 6 weken is het kerst dan kan ik weer bijtanken….

Ergens diep van binnen weet je wel dat dit niet gaat werken. Stop dit niet weg maar neem je jezelf serieus en voorkom erger. Neem je verantwoordelijkheid naar jezelf en je omgeving. Niemand wil dat jouw werkstress uitloopt op een (langdurige) burn-out. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in jouw energiebronnen en stressoren. M.a.w. wat geeft jou energie en wat kost jou energie en hoe kun je daar binnen je werk mee omgaan.

Ervaar jij werkstress? Ik nodig je uit om het bespreekbaar te maken en ontvang je graag voor een vrijblijvend gesprek. Alvast een stressvrij weekend gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *