“Met de kennis van je Persoonlijke Motivatieprofiel zet je bewustere stappen en blijf je dichtbij jezelf!”

Centrale-drijfveer

Studiekeuzbegeleiding

Een van de belangrijkste stappen in je schoolleven is het maken van een keuze voor een vervolgstudie of opleiding. Misschien heb je je  keuze al gemaakt maar het kan ook zijn dat je dé studie die je wilt gaan volgen nog niet hebt gevonden of je twijfelt tussen meerdere vervolgopleidingen. Lastig. Want hoe weet je nu of een studie bij je past?

Dan ben je bij Gemotiveerd verder op het juiste adres! Wij helpen en begeleiden je graag in het maken van jouw studiekeuze.

Wij helpen en begeleiden je graag in het maken van jouw studiekeuze. Dit doen we, in tegenstelling tot de meeste studiekeuzeprogramma’s, niet met vragenlijsten of computerprogramma. We gaan uit van jouw eigen unieke inbreng. We brengen in kaart wat jou motiveert door te kijken naar je gedrag tijdens het uitoefenen van activiteiten die je zelf als plezierig hebt ervaren. Samen kijken we bijvoorbeeld waarmee en hoe je als kind graag speelde en welke hobby’s of sporten je met plezier deed of doet, hoe je graag samenwerkt met je klasgenoten etc.

MotivatieKompas®

Aan de hand van al deze input stellen we jouw persoonlijk MotviatieKompas® op. Dit geeft jou inzicht in:

  • Je centrale drijfveer; dat wat jou voldoening geeft
  • Onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent, die jou boeien
  • Omstandigheden die voor jou motiverend werken
  • Jouw natuurlijke vaardigheden en talenten
  • Motiverende relaties: jouw motiverende de werkverhouding met studenten/collega’s/ leidinggevende

Studiekeuze

In het tweede deel van het traject kijken we aan de hand van jouw MotivatieKompas® naar de mogelijkheden voor studie- en beroep. Welke beroepen en studies hebben jou interesse en  sluiten die ook aan bij jouw MotivatieKompas®? Ook maken we een actieplan met de stappen die je gaat nemen om tot een definitieve studiekeuze te komen. Bijvoorbeeld welke open dagen je wilt bezoeken of voor welke meeloopdagen je je wilt inschrijven. Ook kunnen we op zoek gaan naar mensen die werkzaam zijn in jouw beroepsrichting en hun ervaringen met jou willen delen.

Jouw persoonlijke MotivatieKompas® biedt je een geweldige basis voor het maken van een gemotiveerde studie- en beroepskeuze die echt bij je past en waar je je maximaal in kunt ontwikkelen.

Je bent welkom voor een (vrijblijvende) kennismaking en intake!

 Inzicht in wie ik ben en wat bij mij past | Gemotiveerd kiezen
| Zin om te beginnen

WIL JIJ DIT? NEEM CONTACT OP